Deelbehandeling

De deelbehandelingen die ik uitvoer zijn aangepast aan de klacht.
Het kan zijn dat u maar één specifieke klacht heeft die behandeld moet worden.

Een deelbehandeling kan zijn:
– Likdoorn verwijderen
– Ingroeiende teennagels behandelen
– Dunfrezen van één of twee schimmelnagels, voor bijvoorbeeld een laser behandeling.      Voor het frezen van 3 of meerdere nagels word een basisbehandeling berekend.

 


 

Als medisch pedicure kan ik verschillende specialistische technieken toepassen, hiermee worden onderstaande behandelingen bedoeld:

– Plaatsen nagelbeugel.

Dit wordt gedaan voor ingroeiende nagels. Vaak alleen mogelijk op de grote tenen. Door de trekkracht gaat de nagel een andere vorm aannemen.
20140515_132825.jpg20140515_132756-1.jpg


 

– Orthese op maat gemaakt.

Dit is een siliconen hulpstukje dat speciaal voor u op maat gemaakt wordt. Het wordt gebruikt wanneer tenen over of tegen elkaar groeien. Hierdoor kan een likdoorn ontstaan als er geen behandeling plaats vind.


 

– Drukvrij leggen met vilt.

Deze techniek wordt gebruikt wanneer men last heeft van drukpunten. Dit is een tijdelijke oplossing omdat de vilt op uw voet(en) geplakt wordt en vaak na een douchebeurt weer los gaat laten.


 

– Nagelreparatie met gel/ acryl.

Dit wordt gebruikt na bijvoorbeeld het gedeeltelijk verwijderen van een ingegroeide nagel, een afgebroken/ gescheurde nagel of een schimmelnagel (mycosenagel) die met een speciale gel opgevuld kan worden.

Advies bij de schimmelnagel is wel dit alleen bijvoorbeeld in de zomer te doen omdat het mooier oogt bij blote voeten. Het beste is om deze nagel vrij te laten en bloot te stellen aan de open lucht. Nagelreparatie is een tijdelijke oplossing bij een schimmelnagel.

Nagelreparatiemycose5.jpgNagelreparatiemycose1.jpg


 

Als u klachten heeft aan uw voeten kan er altijd een afspraak gemaakt worden voor een GRATIS voetencheck. Ik kan u advies geven en een vervolgafspraak/ behandelplan maken wanneer nodig.