Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de voetreflexologie. Deze specialisatie heb ik in 2017 gevolgd, wat dus betekend dat je ook terecht kunt voor een reflexologiebehandeling als je zwanger bent.

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk – te verlichten. Het is daarnaast een goede voorbereiding op de bevalling. Mocht je klachten hebben, neem dan eerst even contact op met je verloskundige.

Zwangerschapsreflexologie kan worden ingezet bij kwaaltjes zoals stress, hoofdpijn, misselijkheid, maagzuur, obstipatie, oedeem, galbulten, pijn in het bekken, symfysepijn, bekkeninstabiliteit, rugpijn, slapeloosheid, stemmingswisselingen, vermoeidheid, hoge bloeddruk (milde), (terugkerende)blaasontsteking en beginnende zwangerschapsdiabetes.

Ook wordt reflexologie vaak toegepast voor het draaien van baby’s die in stuit liggen (vanaf week 33-36) of om de weeën op te wekken wanneer de bevalling lang op zich laat wachten. Vanaf week 37 wordt aangeraden wekelijks te komen om je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Ook na de bevalling, tijdens de borstvoedingsperiode en bij pasgeboren baby’s worden veel resultaten geboekt met reflexologie.

Voor meer informatie, lees de uitgebreide folder: